Sunday, February 17, 2013

Vladi et la joie


Musím se s tím smířit. Asi se tady uprotokoluju a pak se z toho pominu nebo tak. Do zítra musím stihnout 2, ale vůbec nevím jak s nimi hnout a nikde v dosahu nikdo, kdo by mi mohl poradit. Tak uvidíme, jak moc napínavé to bude;)
V pátek jsem měla školu do 7. Já nevím, kdyby to bylo v úterý tak mi to nevadí tak moc jako v pátek, ale tohle se mi vůbec nelíbí, to se přeci nedělá. To nedělají ani na pardubické univerzitě!:) Ale potom jsem se naštvala a řekla jsem si, že si za odměnu koupím pánvičku a hrnec. To jsem přesně potřebovala a už od svého příjezdu jsem váhala, jestli to udělat, protože si nemyslím, že je nějaká šance, že to odtud odvezu. Jestli mě tedy někdo z vás nepřijede vyzvednout. Ale udělala jsem to a k tomu jsem si ještě koupila láhev vína a sýr v dubovém listu, protože si to všechno zasloužím. Nebyl to zrovna dobrý týden.
Nemohla jsem jet se všemi ostatními na výlet do Versailles, protože na mě nezbylo místo, takže všichni jeli a samozřejmě jako obvykle já jsem zůstala tady. Ale moc to nevadilo, šla jsem opět shánět jarní boty, ale ani v šestém obchodě neměli žádné hezké. Takže pevně doufám, že můj prázdninový návrat do česka zachrání situaci.
Potom jsem si uvařila své první vlastnoruční jídlo tady. Už mi moc hodně chyběli těstoviny. Po všech těch letech na vysoké si na to člověk tak nějak zvykne a nemůže bez toho delší dobu vydržet. Ve školní restaruaci jsou totiž těstoviny jenom ve formě salátu jako předkrm. Vymyslela jsem tedy serpentini s brokolicí a smetanovou omáčkou s rocquefortem. A bylo to moc dobré a suroviny ještě zbyly, takže dneska bude ještě jedno kolo.
V mezičasech, když nevím co si počít s protokoly řeším zbývající věci na ETS konferenci, která mě čeká už ve středu. Aspoň se tady nenudím. Pozitivní je také to, že mě už do prázdnin čekají jenom 2 hodiny angličtiny ve středu ráno. Do té doby můžu pilně pracovat a balit:)…Na obrázcích jsou vidět další sýry s podivnými obrázky na obalu (asi to začnu sbírat nebo co), dále také prozatím nejlepší francouzské snídaňové pečivo a zbytek není třeba komentovat.

No comments: